Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego
Liceum
25 mar 2024
Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.
Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii
Najnowsze
Informacje
OGŁOSZENIE - KOMISJA REKRUTACYJNA
Komisja rekrutacyjna pracuje codziennie od poniedziałku do pi� (...)
Liceum
03 lip 2025
Wydarzenie
Bezpieczne wakacje
W ramach zajęć profilaktycznych dotyczących Bezpiecznych Wakacji, uczniowie szkół podstawowych klas 4-6 mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowym spotkaniu z przedstawicielami służb mundurow (...)
Branżowa
27 cze 2025
Wydarzenie
"Wytęż głowę przed wakacjami"
W czerwcu w internacie odbył się kolejny konkurs z serii “Trening inteligencji” pod hasłem “Wytęż głowę przed wakacjami”. Wychowankowie rozwiązywali łamigłówki um (...)
Branżowa
12 cze 2025
Wydarzenie
Targi Pracy
30 maja 2025 r. w Szkole odbyły się Targi Pracy, zorganizowane przez Ochotniczy Hufiec Pracy we współpracy z Zespołem Szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach. Targi odwiedzili uczniowie (...)
Branżowa
09 cze 2025