Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego
Liceum
25 mar 2024
Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.
Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii
Najnowsze
Wydarzenie
Tostowe Czwartki
„Tostowe Czwartki”, przejdą do tradycji szkolnej. Bardzo ciekawy pomysł Samorządu Uczniowskiego i ogromne zainteresowanie społeczności szkolnej. Zapraszamy na kolejny czwartek, ju� (...)
Branżowa
27 lis 2025
Wydarzenie
SZKOLNY TURNIEJ KOSZYKÓWKI 3×3
W dniu 20 listopada 2025 roku w hali sportowej Zespołu Szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach odbył się Szkolny Turniej Koszykówki 3×3 na jeden kosz, który zgromadził aż 16 zespołó (...)
Branżowa
27 lis 2025
Wydarzenie
Sentymentalny spacer
W polskiej tradycji listopad to miesiąc zadumy, wspominamy bliskich, których nie ma już wśród nas, 1 listopada obchodzimy Święto Zmarłych. Spacer sentymentalny stał się już tradycją int (...)
Branżowa
21 lis 2025
Informacje
Zebrania z rodzicami i konsultacje z nauczycielami
W najbliższy piątek tj. 07.11.2025r. odbędą się zebrania z rodzicami i konsultacje z nauczycielami według harmonogramu zamieszczonego poniżej. Serdecznie zapraszamy.
