Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego

Liceum

25 mar 2024

Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.

Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii

Najnowsze

Informacje

Zebrania z rodzicami i konsultacje z nauczycielami

W najbliższy piątek tj. 15.11.2024r. odbędą się zebrania z rodzicami i konsultacje z nauczycielami według harmonogramu zamieszczonego poniżej. Serdecznie zapraszamy.

Konkurs

Unia Europejska w obiektywie

Nasza szkoła bierze udział w konkursie EUROSCOLA 2025

(...)

Branżowa

08 lis 2024

Wydarzenie

II MIEJSCE W CHARYTATYWNYM TURNIEJU PIŁKARSKIM

W dniu 23 października 2024 roku drużyna Zespołu Szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach wzięła udział w ,, I Charytatywnym Turnieju Piłkarskim o Puchar Marszałka Województwa Zachodn (...)

Branżowa

26 paź 202

Wydarzenie

ZAPROSZENIE DO WZIĘCIA UDZIAŁU W BEZPŁATNYCH BADANIACH PROFILAKTYCZNYCH W RAMACH AKCJI „PO ZDROWIE Z POWIATEM POLICKIM”.

Starostwo Powiatowe w trosce o zdrowie mieszkańców powiatu polickiego zaprasza na spotkania oraz bezpłatne badania profilaktyczne.

W październiku zapraszamy mieszkańców czterech gmin P (...)

Branżowa

21 paź 202