Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego

Liceum

25 mar 2024

Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.

Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii

Najnowsze

Informacje

Informacje dla maturzystów

Odbiór świadectw maturalnych, egzaminy poprawkowe

(...)

Liceum

09 lip 2024

Informacje

HARMONOGRAM PRACY KOMISJI REKRUTACYJNEJ

Komisja rekrutacyjna w Zespole Szkół pracuje od poniedziałku do piątku, począwszy od 21 czerwca 2024 roku, w godzinach od 9.30-13.30 w sali 111 (I piętro). Kontakt z komisją jest również m (...)

Branżowa

18 cze 2024

Wydarzenie

II PRZEGLĄD TALENTÓW SZKOLNYCH

Branżowa

12 cze 2024

Wydarzenie

Targi Pracy w Białej

6 czerwca wspólnie z Młodzieżowym Centrum Kariery OHP w Policach zorganizowaliśmy giełdę pracy dla uczniów pełnoletnich jak i dla osób które nie ukończyły 18 lat. Targi to doskonała ok (...)

Branżowa

10 cze 2024