Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego

Liceum

25 mar 2024

Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.

Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii

Najnowsze

Informacje

OGŁOSZENIE - KOMISJA REKRUTACYJNA

Komisja rekrutacyjna pracuje codziennie od poniedziałku do pi� (...)

Liceum

03 lip 2025

Wydarzenie

Bezpieczne wakacje

W ramach zajęć profilaktycznych dotyczących Bezpiecznych Wakacji, uczniowie szkół podstawowych klas 4-6 mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowym spotkaniu z przedstawicielami służb mundurow (...)

Branżowa

27 cze 2025

Wydarzenie

"Wytęż głowę przed wakacjami"

W czerwcu w internacie odbył się kolejny konkurs z serii “Trening inteligencji” pod hasłem “Wytęż głowę przed wakacjami”. Wychowankowie rozwiązywali łamigłówki um (...)

Branżowa

12 cze 2025

Wydarzenie

Targi Pracy

30 maja 2025 r. w Szkole odbyły się Targi Pracy, zorganizowane przez Ochotniczy Hufiec Pracy we współpracy z Zespołem Szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach. Targi odwiedzili uczniowie (...)

Branżowa

09 cze 2025