Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego

Liceum

25 mar 2024

Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.

Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii

Najnowsze

Informacje

Zebrania z rodzicami

Dnia 1.09.2025r odbędą się zebrania z rodzicami według następującego harmonogramu. Serdecznie zapraszamy.

(...)

Branżowa

28 sie 2025

Wydarzenie

Rozpoczęcie roku szkolnego 2025/2026

Zapraszamy na uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2025/2026, które odbędzie się w poniedziałek 1 września o godzinie 8:30 w hali widowiskowo-sportowej.

Liceum Ogólnokształcące Dla (...)

Branżowa

26 sie 2025

Informacje

WYTYCZNE DOTYCZĄCE ZAKWATEROWANIA WYCHOWANKÓW W INTERNACIE

Kwaterowanie wychowanków do internatu ZS Police odbędzie się 31 sierpnia 2025 r. (niedziela) od godziny 15:00. Prosimy przywieść pościel, prześcieradło,  poduszkę, kołdrę, ręczniki, ś (...)

Branżowa

25 sie 2025

Informacje

Z wielkim smutkiem żegnamy naszą uczennicę Liliannę Krępeć

Branżowa

03 sie 2025