Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego
Liceum
25 mar 2024
Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.
Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii
Najnowsze
Liceum
07 sie 2024
Liceum
09 lip 2024
Informacje
HARMONOGRAM PRACY KOMISJI REKRUTACYJNEJ
Komisja rekrutacyjna w Zespole Szkół pracuje od poniedziałku do piątku, począwszy od 21 czerwca 2024 roku, w godzinach od 9.30-13.30 w sali 111 (I piętro). Kontakt z komisją jest również m (...)
Branżowa
18 cze 2024