Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego
Liceum
25 mar 2024
Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.
Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii
Najnowsze
Wydarzenie
Wielkanoc w internacie
W internacie Zespołu Szkół czujemy już magię Świąt Wielkanocnych. Zapoznajemy się z informacjami na temat wielkanocnych symboli, składamy i przyjmujemy świąteczne życzenia, a także, ju (...)
Branżowa
16 kwi 2025
Wydarzenie
Szkolny Turniej Piłki Nożnej o Puchar Prezesa Chemika Police!
Za nami niesamowity turniej piłki nożnej, zorganizowany we współpracy z Klubem Piłkarskim Chemik Police dla uczniów klas ponadpodstawowych! W sportowej rywalizacji udział wzięło ponad 110 (...)
Branżowa
16 kwi 2025
Wydarzenie
Cała "Biała" gra w SUDOKU dla Lilianny
Serdecznie zapraszamy na wydarzenie, jakiego jeszcze zarówno w naszej szkole jak i w Policach nie było. We wtorek 15 kwietnia o godzinie 13:00 w hali widowiskowo-sportowej Zespołu Szkół im. Ig (...)
Branżowa
09 kwi 2025
Wydarzenie
Dzień Otwarty
Zapraszamy na Dzień Otwarty Zespołu Szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach, który odbędzie się w sobotę 12 kwietnia 2025r. w godzinach 10:00 – 13:00
Branżowa
05 kwi 2025