Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego
Liceum
25 mar 2024
Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.
Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii
Najnowsze
Informacje
Zebrania z rodzicami i konsultacje z nauczycielami
W najbliższy piątek tj. 07.11.2025r. odbędą się zebrania z rodzicami i konsultacje z nauczycielami według harmonogramu zamieszczonego poniżej. Serdecznie zapraszamy.
Wydarzenie
Październik Miesiącem Walki z Rakiem Piersi
28 października w związku z obchodami Miesiąca Walki z Rakiem Piersi, w naszej szkole odbyły się warsztaty poświęcone profilaktyce tego schorzenia. Temat ten jest niezwykle istotny, poniewa� (...)
Branżowa
03 lis 2025
Wydarzenie
Tydzień Umiejętności Zawodowych w naszej szkole
Od 20.10 do 24.10. 2025 w Zespole Szkół w Policach odbywał się Tydzień Umiejętności Zawodowych. Dyrektorzy i nauczyciele wzięli udział w dwudniowej konferencji inaugurującej „Tydzień u (...)
Branżowa
28 paź 202
Informacje
Dary jesieni
Przyszła jesień. Mieni się przepięknymi, różnorodnymi kolorami. W internacie postanowiliśmy wykorzystać ten moment i wykonaliśmy kilka prac, wykorzystując dary jesieni. Oto nasze prace: (...)
Liceum
27 paź 202
