Owady na talerze – niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego
Liceum
25 mar 2024
Piątek (22.03.2024 r) niezwykle ciekawie spędzili uczniowie z klas 2 tz i 2 lm. Zachodniopomorski Uniwersytet technologiczny w Szczecinie zaprosił ich na warsztaty pt.: Owady na talerze-niekonwencjonalne źródła białka zwierzęcego oraz Chemia wokół nas. Uczniowie dowiedzieli się czym jest entomofagia i co to takiego koszenila. Pan dr hab.inż. Marek Kotowicz opowiadał ciekawe rzeczy o tym, że wielu z nas jest nieświadomymi robakożercami. Pani drhab.inż. Joanna Zochowska-Kujawska zdradzała sekrety laboratorium chemicznego.
Monika Andrzejewska- doradca zawodowy
Justyna Kajnanowicz- nauczyciel chemii
Najnowsze
Informacje
Zebrania z rodzicami
Dnia 1.09.2025r odbędą się zebrania z rodzicami według następującego harmonogramu. Serdecznie zapraszamy.
(...)Branżowa
28 sie 2025
Wydarzenie
Rozpoczęcie roku szkolnego 2025/2026
Zapraszamy na uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego 2025/2026, które odbędzie się w poniedziałek 1 września o godzinie 8:30 w hali widowiskowo-sportowej.
Liceum Ogólnokształcące Dla (...)
Branżowa
26 sie 2025
Informacje
WYTYCZNE DOTYCZĄCE ZAKWATEROWANIA WYCHOWANKÓW W INTERNACIE
Kwaterowanie wychowanków do internatu ZS Police odbędzie się 31 sierpnia 2025 r. (niedziela) od godziny 15:00. Prosimy przywieść pościel, prześcieradło, poduszkę, kołdrę, ręczniki, ś (...)
Branżowa
25 sie 2025