Europejski tydzień Umiejętności Zawodowych

Branżowa

31 paź 202

We wtorek 24.10.2023 r. w szkole odbyła się impreza edukacyjna w ramach Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych W sali gimnastycznej prezentowały się kierunki kształcenia branżowego oraz technicznego. Swoje umiejętności zawodowe zaprezentowały klasy: gastronomiczne, hotelarskie, cukiernicze, elektryczne oraz chemiczne. Przedsięwzięcie jakie zrealizowaliśmy nastawione było na promocję kształcenia i szkolenia zawodowego, dlatego zaproszenie przyjęli specjaliści zatrudnieni w Ochotniczym Hufce Pracy w Policach. W tym dniu odwiedzili nas uczniowie z klas ósmych ze Szkoły Podstawowej nr 8 w Policach. Nie zabrakło również uczniów, którzy kształcą się w naszej szkole w klasie 8 PA. Podczas wydarzenia zaproszeni goście Pani Joanna Glaner – menager hotelu Dobosz, Pani Angelika Czyczyn – adwokat, Pan Krzysztof Bobola właściciel agencji reklamowej oraz Pan Gracjan Broda – dziennikarz opowiadali uczniom o swoim sukcesie zawodowym, o ścieżce kształcenia jaką wybrali oraz o umiejętnościach zawodowych które pomagają im w realizacji planów zawodowych i biznesowych. Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych to spotkanie dla uczniów, którego celem było ukazanie pracy w różnych zawodach, poznanie informacji na temat ścieżki kształcenia prowadzącego do sukcesu zawodowego. Podczas spotkania swoje mocne strony zaprezentowali również sami uczniowie. Alicja Gazińska z klasy 4 LA wystąpiła w roli prowadzącej imprezę oraz Mateusz Rożyński z klasy 3 LB, który odpowiadał za nagłośnienie.

Monika Andrzejewska
doradca zawodowy

Najnowsze

Wydarzenie

Dzień Otwarty

Zapraszamy na Dzień Otwarty Zespołu Szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach, który odbędzie się w sobotę 20 kwietnia w godzinach 10:00 – 13:00

Wydarzenie

XXI Targi Szkół Polic i Szczecina

26 marca w Naszej Szkole, odbyły się XXI Targi Szkół Polic i Szczecina. Uczniowie, nauczyciele oraz rodzice mogli zapoznać się z ofertami szkół ponadpodstawowych, policealnych, językowych (...)

Branżowa

02 kwi 2024

Informacje

Pieczenie Ciast Wielkanocnych

Jak co roku, w internacie, przygotowując się do Świąt, dekorowaliśmy mazurki – tradycyjne Wielkanocne ciasta. Tegoroczne makowe mazurki przekładaliśmy marmoladą i ozdabialiśmy lukrem (...)

Branżowa

22 mar 2024

Wydarzenie

Zakup karmy dla bezdomnych

Każdego roku z inicjatywy młodzieży z internatu organizowana jest zbiórka funduszy z przeznaczeniem na zakup karmy dla bezdomnych kotów, którymi opiekują się w ramach wolontariatu Panie z p (...)

Branżowa

22 mar 2024