Europejski tydzień Umiejętności Zawodowych
Branżowa
31 paź 202
We wtorek 24.10.2023 r. w szkole odbyła się impreza edukacyjna w ramach Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych W sali gimnastycznej prezentowały się kierunki kształcenia branżowego oraz technicznego. Swoje umiejętności zawodowe zaprezentowały klasy: gastronomiczne, hotelarskie, cukiernicze, elektryczne oraz chemiczne. Przedsięwzięcie jakie zrealizowaliśmy nastawione było na promocję kształcenia i szkolenia zawodowego, dlatego zaproszenie przyjęli specjaliści zatrudnieni w Ochotniczym Hufce Pracy w Policach. W tym dniu odwiedzili nas uczniowie z klas ósmych ze Szkoły Podstawowej nr 8 w Policach. Nie zabrakło również uczniów, którzy kształcą się w naszej szkole w klasie 8 PA. Podczas wydarzenia zaproszeni goście Pani Joanna Glaner – menager hotelu Dobosz, Pani Angelika Czyczyn – adwokat, Pan Krzysztof Bobola właściciel agencji reklamowej oraz Pan Gracjan Broda – dziennikarz opowiadali uczniom o swoim sukcesie zawodowym, o ścieżce kształcenia jaką wybrali oraz o umiejętnościach zawodowych które pomagają im w realizacji planów zawodowych i biznesowych. Europejski Tydzień Umiejętności Zawodowych to spotkanie dla uczniów, którego celem było ukazanie pracy w różnych zawodach, poznanie informacji na temat ścieżki kształcenia prowadzącego do sukcesu zawodowego. Podczas spotkania swoje mocne strony zaprezentowali również sami uczniowie. Alicja Gazińska z klasy 4 LA wystąpiła w roli prowadzącej imprezę oraz Mateusz Rożyński z klasy 3 LB, który odpowiadał za nagłośnienie.
Monika Andrzejewska
doradca zawodowy
Najnowsze
Wydarzenie
Dzień Otwarty
Zapraszamy na Dzień Otwarty Zespołu Szkół im. Ignacego Łukasiewicza w Policach, który odbędzie się w sobotę 20 kwietnia w godzinach 10:00 – 13:00
Wydarzenie
XXI Targi Szkół Polic i Szczecina
26 marca w Naszej Szkole, odbyły się XXI Targi Szkół Polic i Szczecina. Uczniowie, nauczyciele oraz rodzice mogli zapoznać się z ofertami szkół ponadpodstawowych, policealnych, językowych (...)
Branżowa
02 kwi 2024
Informacje
Pieczenie Ciast Wielkanocnych
Jak co roku, w internacie, przygotowując się do Świąt, dekorowaliśmy mazurki – tradycyjne Wielkanocne ciasta. Tegoroczne makowe mazurki przekładaliśmy marmoladą i ozdabialiśmy lukrem (...)
Branżowa
22 mar 2024
Wydarzenie
Zakup karmy dla bezdomnych
Każdego roku z inicjatywy młodzieży z internatu organizowana jest zbiórka funduszy z przeznaczeniem na zakup karmy dla bezdomnych kotów, którymi opiekują się w ramach wolontariatu Panie z p (...)
Branżowa
22 mar 2024